Je eerste tattoo

Als je je eerste tattoo laat zetten krijg je waarschijnlijk te maken met veel verschillende emoties. Je voelt je blij, opgewonden, ongeduldig en zelfs een beetje nerveus. Om je gerust te stellen geven wij je een aantal tips zodat je goed weet wat je kunt verwachten.

1. Heb geen haast! Het ontwerp is waarschijnlijk de meest belangrijke stap in het hele traject, gevolgd door waar je je tattoo laat zetten. Als je niet tevreden bent met de eerste schetsontwerpen, praat met ons. We kunnen deze dan aanpassen en je op weg helpen met eventuele vragen.

2. Kom eens een keer langs in onze shop zodat je kennis kunt maken. Op deze manier krijg je een goed gevoel of wij de juiste shop voor je zijn.

3. Doe goed onderzoek naar wat voor ontwerp je wilt en zorg voor voldoende referentie materiaal en een goede omschrijving van wat je wensen zijn. Dit gebruiken wij namelijk als basis voor ons unieke ontwerp wat we speciaal voor jou maken.

4. Wees niet bang om vragen te stellen. Wij nemen graag de tijd om ze te beantwoorden en je gerust te stellen zowel vooraf als op het moment dat je bij ons in de stoel plaats neemt.

5. Denk er goed over naar waar je je tattoo wilt. Het zetten van je eerste tattoo is een bijzondere aangelegenheid. Je wilt misschien niet meteen iets groots of iets wat erg zichtbaar is zoals je nek of je handen. Het is immers een stukje kunst waar je de rest van je leven naar moet kijken.

6. Zorg goed voor jezelf! Kom niet dronken aan in de shop, zorg dat je goed gegeten hebt van tevoren en drink veel water vooraf. Zorg daarbij voor een goede hygiene, dat is wel zo fijn voor ons.

7. Bereid je geestelijk voor. Het zal namelijk een klein beetje pijn doen en je gaat een beetje bloeden. Maar geloof ons, het is de moeite waard. En het doet echt maar een beetje pijn.

8. Zorg dat je je comfortabel voelt. Draag makkelijke (oude) kleding die niet te strak zit en waar je je lekker in kunt bewegen. Zorg ervoor dat wij makkelijk bij de plek kunnen waar je je tattoo wilt hebben. Als je een tattoo op je been wilt, draag dan geen skinny jeans. Neem je een tattoo op je voet zorg dan dat je slippers bij je hebt.

9. Zorg goed voor je tattoo. Dit is iets wat je echt serieus moet nemen. Het genezen van je tattoo is net zo belangrijk als het zetten ervan. Lees hiervoor onze nazorg pagina.

10. En ten slotte… Relax!
Een eerste tattoo is een leuke bijzondere ervaring en een geweldige herinnering voor later. Geniet ervan!

Esther123TATJe eerste tattoo